Ringbo området købt

Gladsaxe kommune har indgået aftale med Københavns kommune om at købe næste hele området.

Københavns kommune har hele tiden planlagt at bygge et nyt psykiatrisk botilbud til erstatning for den nuværende Ringbo. Men selv om de skulle have plads til den nye institution, så havde de ca 60.000 m2 til overs.

I september 2019 besluttede Gladsaxe Byråd derfor at forhandle med Københavns kommune om at købe 15.000 m2 . Jeg synes, det var en god mulighed for at skaffe plads til en ny skole i Bagsværd.

Det var imidlertidig meget svært, at blive enige med Københavns kommune, fordi København stillede mange, komplicerede krav, om hvad de måtte bruge den resterende grund, hvis Gladsaxe skulle have lov til at købe de 15.000 m2.

Derfor er det simpelthen endt med at Gladsaxe kommune køber ALLE de ca 60.000 m2, som Københavns ikke selv skal bruge.

















Dette kort viser Ringbo-grunden. Gladsaxe kommune køber ca 60.000 m2, mens Københavns kommune beholder ca 11.600 m2. Her vil de bygge en ny institution.

DER vil stadig være eT psykiatrisk botilbud

Vi kan i Gladsaxe kommune ikke forhindre København i at bygge en ny institution i stedet for Ringbo. Jeg synes, det er ærgerligt - for specielt de mange beboere i Bagsværdlund. Gladsaxe kommune har nemlig tidligere skrevet at Ringbo ville lukke, men det gør det altså ikke rigtigt: Det lukker, men der bliver bare bygget et nyt psykiatrisk botilbud i stedet. 

Jeg synes det er en kæmpe fejl, at Gladsaxe kommune på den måde har givet kommunens borgere indtryk af noget, som altså ikke kommer til at ske.

Venstre's løsning

Derfor vil jeg arbejde for, at det nye botilbud får adgang til Taxvej, mens at jeg synes der bør være lukket fuldstændigt af ud mod Granvej. Helst med et højt lukket hegn, som dækkes med grønne planter.

Iøvrigt om handlen

Gladsaxe køber vores del af området for 153,4 mio kr. Herfra fratrække 10 mio kr, som vi skal bruge til at rive de eksisterende bygninger ned samt yderligere ca 5 millioner for brugsret af bygninger, mens København bygger det nye bosted. Derved ender prisen på 138,4 mio kr.

Der er en lang række andre forbehold og forudsætninger i handlen, som det er for omfattende at beskrive her.

Det er en handel, som jeg støtter. Gladsaxe har pengene liggende, så det er ikke noget problem at skaffe finansiering. Handlen bliver også gennemført i 2020, hvor anlægsloftet er fjernet på grund af corona-krisen. Der er altså tale om en unik mulighed, der ville forsvinde efter nytår.

Hvornår sker der noget?

Gladsaxe kommune skal i 2021 udarbejde ny lokalplan for det nye botilbud.

Københavns kommune regner derefter med at bruge ca 3 år på at bygge det nye botilbud. Dette kan forlænges med op til 2 år.

Hvad skal der ske med resten af grunden?

Der vil stadig være rigtig meget plads, selv om Københavns bygger et botilbud på en del af grunden og Gladsaxe bruger 15.000 m2 til en ny skole.

Resten af  området skal udlægges til boliger. Det er en stor fordel at Gladsaxe selv ejer området, når der skal lægges planer for hvad området skal bruges til.

Herefter skal grunden sælges videre til nogen, som så bygger på grunden. Venstre har været med i drøftelserne om hvor hvordan de nye bebyggelser kan se ud, men intet er besluttet endnu.