STOP FORTÆTNING I GLADSAXE

Der skal ikke mases hverken flere bygninger eller flere beboere ind i Gladsaxe. Der skal tages hensyn til os der allerede bor her.

Efter 4 år i byrådet er det min klare oplevelse, at borgmesterflertallet bestående af Socialdemokratiet, Radikale Venstre og SF bruger enhver lejlighed til at bygge mere, bygge højere og bygge tættere.
Jeg ser gerne at kommunen udvikler sig, men det skal ikke være for enhver pris. Derfor er jeg også rigtig glad for at Venstre's forslag om en stadarkitekt endte med at blive vedtaget. Det har betydet et løft i vores lokalplaner og et øget fokus på kvalitet. Men alligevel virker det som om at en ledig byggegrund altid skal bebygges så hurtigt som muligt. Det synes jeg ikke.
Som byråd og kommune behøver vi ikke tage hensyn til grundejere eller bygherrer, der gerne vil bygge højt, tæt og billigt. Jeg synes hellere vi skal satse på kvalitet og flotte bygninger. Huslejen ender alligevel med at være den samme.

Stop Gladsaxe's byggefeber

Stop Gladsaxe's byggefeber

Gladsaxe har været ramt af en ukritisk byggesyge. Der er opført byggerier, der er ucharmerende og stærkt generende for beboerne i de eksisterende ejendomme. Hvad blev der af ambitionen om banebrydende arkitektur?

Jeg har en mistanke om, at Byrådet i mange år ikke har vidst, hvad de har vedtaget. Den mistanke har jeg desværre fået bekræftet. Jeg har beskæftiget mig med byggeri i mere end 30 år og har ambitionen om at passe bedre på det Gladsaxe, vi kender og holder af. 

Jeg foreslog selv en stadsarkitekt, som nu er blevet ansat og er i gang. Men meget er stadig overladt til byrådets beslutninger og her er der stadig alt for stort lyst til at bygge på hver eneste grønne plet.

Før fortætningen i Gladsaxe.

Villakvarterer skal blive ved med at være villakvarterer

Hvorfor være imod at bygge tættere og højere i villakvartererne? Ud over at det ikke er særlig kønt, så får det stor økonomisk betydning for boligejerne i kommunen. Ikke kun vil man opleve, at naboerne i det nybyggede 2-etagers hus nu kan kigge direkte ned i ens stuer og have. Det bliver også væsentligt dyre, at blive boende i sit eget hus.

Hvorfor bliver det dyrere? Fordi boligskatterne vil stige. Hvis der må bygges mere på hver grund, så bliver grundene mere værd. Og så stiger boligskatterne. Det er Venstre imod.

Efter fortætningen i Gladsaxe.

Har du råd til at blive boende?

Borgere med helt almindelige indkomster risikerer at måtte sælge, fordi de fremover skal betale langt højere ejendomsskatter, end de hidtil har været vant til. Spørgsmålet er så, om man har råd til at blive boende i den bolig, som man har købt.

For nogle bliver det simpelthen for dyrt at blive boende, mens andre måske nok vil have råd til at blive boende – men i stedet kommer af med penge i ekstra skatter, som ellers kunne være brugt på andre ting.

I Venstre siger vi nej

Det er vigtigt, at boligskatterne ligger fast. Det er vores synspunkt i Venstre. Derfor har vi også hele tiden arbejdet imod de planer. Socialdemokraterne har derimod kæmpet for at overbevise de andre partier om, at det er god ide at bygge i to etager midt i villakvartererne.

Hvis du vil være sikker på, at planerne om to-etagers huse i villakvartererne ikke sniges ind af bagdøren, så skal du bruge din stemmeret til kommunalvalget og stemme på Venstre.